Kolejne danie ze sporą dawką szpinaku. W zimie potrzeba zieleniny, a jakoś szpinakowe nuty najbardziej do
![](https://jamaska.pl/wp-content/uploads/2015/12/leek_1450206290-e1450206306439.jpg)
Bez marudzenia. bez lukru, z okiem permanentnie przymkniętym.
Kolejne danie ze sporą dawką szpinaku. W zimie potrzeba zieleniny, a jakoś szpinakowe nuty najbardziej do
Zimno, dni coraz krótsze, opalenizna prawie zeszła – ani chybi zima coraz bliżej. A gdzie w
Bronia oszalała, gotuje i piecze jak opętana – czyżby sposób na jesienną chandrę? Dzisiaj króciutko, ale jakże
Dawno temu, no może nie tak dawno, bo w 1964 roku pan Ferrero „wynalazł” krem czekoladowo –
Bronia się ostatni nieco zaniedbała z nowymi przepisami, bo…poszła do przedszkola! Szczegóły na Fehrnweg – klik TU. Jednak
Bronia i jej Fernweh (klik bez zwłoki) się rozwija, i to jeszcze jak! Sama wymyśla przepisy na baaardzo smaczne rzeczy.
Jesienne klimaty, jabłka w sadach, liście spadają z drzew, szarlotki pachną w piekarnikach. Na dzisiaj Bronia z Fehrnweg (klik, bo
Quiche – tajemniczo wyglądające słowo po naszemu brzmi dość swojsko: kisz. W mądrych książkach piszą iż nazwa tego francuskiego rarytasu
Dzisiaj znowu gotujemy z bronią z Fernweh. Ty, razem zapraszamy na sałatkę jajeczną – bez jajek 😛
Coraz więcej blogów ma w nagłówku kategorię „współpraca”, co ciekawe widywałam takie co mają ledwie kilka wpisów
Miałam nie pisać o jedzeniu, ani o gotowaniu, no cóż takie było założenie. Jednak kto by się trzymał